Uitstekende openingsact Steins voor Fenix Toulouse

0

Luc Steins (24) kan terugkijken op een uitstekend competitiedebuut voor zijn nieuwe club Fenix Toulouse. De international versloeg in de eerste speelronde van de Franse eredivisie Saint-Raphaël met 33-32. 

Na twee seizoenen bij Tremblay en France besloot Steins in de lente te tekenen bij competitiegenoot Fenix Toulouse. Tijdens de openingsact van de Limburgse spelmaker werd Saint-Raphaël ontvangen.

Na een 9-2 voorsprong, waarbij Belgische goalie Jeff Lettens namens Fenix Toulouse een hoofdrol vertolkte, stoomden de blauwhemden door tot 21-11 bij rust. Na de pauze was Saint-Raphaël de veel sterkere partij en kwam in de slotfase op gelijke hoogte.

In de spannende pot tekende Fenix Toulouse in de slotseconde voor de winnende treffer. Met vijf goals, uit evenveel pogingen, scoorde Steins een ruime voldoende. De international was tevens goed voor twee beslissende passes.

Op 11 september komt Fenix Toulouse voor het eerst weer in de baan. Voor Steins staat een pikant duel op de agenda. De blauwhemden gaan op bezoek bij de vorige club van de behendige middenopbouwer: Tremblay en France.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here