Van 2012 tot 2019: De trap omhoog van Houten

0

Houten kan zaterdagavond tegen Aalsmeer kampioen van de eredivisie worden. Daarmee promoveert de Utrechtse formatie naar de BENE-League. In 2012 startte de zegetocht van de ambitieuze club in de toenmalige hoofdklasse B.

2012
Door MHV’81 te verslaan weet Houten te promoveren uit de toenmalige hoofdklasse B. Met elf goals wordt Robin Jansen, momenteel actief voor Volendam, topschutter van het treffen. Ook oud-coach Hans van Dijk komt binnen de lijnen en prikt zeven keer raak. Houten is gepromoveerd naar de eerste divisie.

2015
Opnieuw wordt via MHV’81 uit Mill de weg naar boven gevonden. Na drie seizoenen gaat Houten opnieuw stijgen. Aan de hand van Jort Neuteboom en Rutger ten Velde, die op dit moment in de tweede Bundesliga spelen, wordt promotie naar de eredivisie afgedwongen.

2016
De opening van The Dome is de volgende mijlpaal voor Houten. Aanjager Dick Jacobs weet een eigen hal in de Utrechtse provincie neer te zetten. Het biedt de ambitieuze geel-zwarten nog meer mogelijkheden.

2017
Ook de topploegen krijgen te maken met Houten. In de kwartfinale van de beker schakelt de eredivisionist Quintus, dat in de BENE-League actief is, uit. Bij de laatste vier kan Houten lang mee met latere winnaar LIONS.

2018
Houten mag zich de kampioen van de eredivisie noemen! In de play-offs komt de formatie van Rick Louw te kort voor promotie naar de BENE-League. Hurry-Up en Quintus zijn nog een maatje te groot.

2019
Met zeventien overwinningen in negentien duels maakt Houten veel indruk in de eredivisie. De schaal en bijbehorende promotie naar de BENE-League kan de koploper bijna niet meer ontgaan. In de kwartfinale van de beker mag Houten, na uitschakeling van bekerwinnaar Bevo, het opnemen tegen Aalsmeer.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here