“Tuurlijk doet dat mij wat, HABO blijft altijd mijn cluppie”

Afgelopen weekend viel het doek voor HABO’95 in de eerste divisie. Na twee jaar degradeert de club uit Boekel terug naar de tweede divisie. HABO verloor zondag met 23-29 van koploper BFC.

Het nieuws kwam niet alleen in Boekel hard aan. Ook bij Stef van Lankveld (24), die afgelopen zomer HABO verruilde voor Tachos, kwam de degradatie hard aan. “Ik heb afgelopen zomer de overstap naar Tachos gemaakt, omdat ik wilde kijken of ik mij ook in de eredivisie kon laten gelden. Tuurlijk doet het mij wat dat HABO is gedegradeerd, het blijft toch mijn cluppie.”

Vertrouwen
“We hebben een goede lichting gehad waarop het huidige succes is gebouwd, maar de aanwas aan de herenkant is helaas niet altijd even goed, dan houdt het een keertje op”, gaat de linkeropbouwer verder met zijn verhaal. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze het volgend seizoen uitstekend gaan doen in de tweede divisie. Met Damir Josipovic hebben ze een uitstekende trainer in huis. Ik heb er vertrouwen in dat hij het team stabiel kan maken.”

Van Lankveld
Van Lankveld speelde van zijn zesde tot drieëntwintigste bij HABO ’95. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Tachos waar de gedreven linkeropbouwer naar behoren presteert. Desondanks vecht Van Lankveld samen met Tachos tegen degradatie uit de eredivisie. De eerste wedstrijd in de play-offs werd met 25-23 verloren van Hellas.

Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl