Van Olphen geeft toe aan kriebel

0

Sanne van Olphen (30) is terug. De oud-olympiër van Oranje is na een jaar rust neergestreken in Frankrijk. Bij Mérignac Handball mikt ze op een succesvolle rentree.

Knieklachten dwongen Van Olphen in 2018 te stoppen bij het Nederlands team en haar Deense club Viborg HK. “Ik had aan het eind van het vorige seizoen zo ontzettend veel last van mijn knieën. Ik besloot na Oranje ook te stoppen bij de club”, legt de blondine uit. “Mijn conditie heb ik op pijl gehouden in de sportschool. Een andere soort belasting voor je lichaam, maar daardoor ben ik fit gebleven. Ik heb voornamelijk veel rust gehouden en merkte dat ik steeds minder last van mijn knieën kreeg.”

Doordat Van Olphen pijnvrij kon bewegen, begon de linkshandige schutter stiekem weer te denken aan het oppakken van haar carrière binnen de lijnen. “Je mist het werken in een team en de adrenaline”, geeft ze toe. “Ik ben doktoren in Nederland en Frankrijk gaan zien. Ik heb allerlei testen moeten ondergaan. Op een gegeven moment kreeg ik groen licht om weer te gaan handballen. Toen ben ik langzaam om me heen gaan kijken. De kans bij Mérignac Handball kwam eigenlijk toevallig op mijn pad.”

Agent
De partner van Van Olphen, Axel Muller, speelt bij CA Brive Rugby professioneel rugby. “Ik woon samen met hem in Frankrijk. Ik was op zoek naar een club in de buurt, zodat ik weer mijn eigen ding zou kunnen doen. Een Deense vriendin uit mijn tijd bij Viborg vertrok naar Mérignac Handball. Slechts twee uur rijden vanaf Brive. We hebben dezelfde agent, waarmee ik goed contact heb onderhouden, waardoor het balletje is gaan rollen.”

In de nieuwste uitgave van Handbal Inside Magazine, eind augustus op de mat, droomt Van Olphen over een waardige terugkeer binnen de lijnen. Abonneer je snel op het enige handbalblad van het land. Klik hier voor meer informatie. 

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here