Veerkracht HSG Nordhorn-Lingen leidt tot competitiezege, speelminuten Van den Beucken

By 18 oktober 2020Buitenland, Duitsland, Featured

HSG Nordhorn-Lingen is in de Bundesliga van de nul af. De Nederlands getinte formatie kwam op bezoek bij HSC 2000 Coburg knap terug.

Bij 7-1 en een ruststand van 14-11 leek HSG Nordhorn-Lingen op weg naar de derde competitienederlaag in Duitsland. Na 18-17 draaiden de rollen om.

Na veel veerkracht van Toon Leenders en consorten klonk bij 26-29 het eindsignaal. Bij de gasten uit Nordhorn kwam international Bart Ravensbergen tot twaalf stops. Patrick Miedema, vorige week nog in het Team van de Week, scoorde tegen HSC 2000 Coburg twee keer.

Mark van den Beucken
TBV Lemgo heeft een punt overgehouden aan het uitduel met TVB 1898 Stuttgart (26-26). Bobby Schagen maakte tegen zijn oud-werkgever één goal. Nieuweling Mark van den Beucken stond een kwartier onder de lat.

Derby van Noord-Duitsland
Assistent Mark Bult is met SG Flensburg-Handewitt ten onder gegaan in de derby van Noord-Duitsland. Met een weergaloze Niklas Landin onder de lat trok thuisploeg THW Kiel door een goede herstart na de pauze (5-0 run) aan het langste eind: 29-21 (12-10).

Foto: FotoReza