“Dit verdient zeker niet de schoonheidsprijs”

Afgelopen dinsdag maakte Targos Bevo bekend dat zij volgend seizoen niet verder gaan met Jeroen Baats als trainer/coach van het tweede herenteam. Bij Baats (44) viel het besluit rouw op zijn dak. De geboren Brabander promoveerde afgelopen seizoen met Bevo 2 naar de Eredivisie en dit succes leek tot afgelopen dinsdag ook een mooi vervolg te gaan krijgen.

“Dit verdient absoluut niet de schoonheidsprijs”, vertelt een duidelijk aangeslagen Baats. “Je promoveert naar de Eredivisie, dus je hebt zelf het gevoel dat je iets goed doet. Verder vind ik vooral de timing zeer ongelukkig. Het is al laat in het seizoen en trainerscarrousel heeft z’n piek al gehad. Ik heb volop ambitie om te groeien als trainer en dat wil ik uiteraard doen op een zo hoog mogelijk niveau. Als je dan in mei pas te horen krijgt dat je volgend seizoen niet meer welkom bent ontneem je mij als trainer een hoop kansen.”

“Je moet altijd rekening houden met andere belangen”

Baats heeft naar eigen zeggen het hele seizoen in een lastig parket gezeten. Als tweede team ben je veelal ondergeschikt aan de belangen van het eerste team: “Je moet altijd rekening houden met andere belangen en dat is ook zeer begrijpelijk. Als tweede team moet je vaak in wisselende samenstelling op pad en dat is ook gewoon logisch. Een goede communicatie is dan cruciaal en die is er niet geweest dit seizoen. Twee weken geleden is er pas voor het eerst geëvalueerd en een echt goede toelichting over mijn ontslag heb ik ook nog niet gehad. De persoon die zich over mijn functioneren heeft gebogen is momenteel op vakantie.”

“Ook ik ben af en toe tekort geschoten”

Toch toont Baats zich ook kritisch naar zichzelf. Communicatie komt altijd van twee kanten: “Ook ik ben af en toe tekort geschoten en de waarheid zal dan ook ongetwijfeld ergens in het midden liggen. Toch ben ik nu degene die het grootste probleem heeft en daar baal ik van.”

Vooralsnog heeft Baats nog geen nieuwe club gevonden. De aankomende periode zal voor hem desondanks nog volledig in het teken staan van handbal. Baats is sinds afgelopen jaar als bondscoach verbonden aan beachhandbalsters U18. Ook verzorgt hij nog altijd een groot aantal trainingen aan de handbalschool Valuas in Limburg en is hij organisatorisch betrokken bij de HandbalAcademie.

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

banner

Join the discussion 9 Comments