Verenigingen trainen gerust door in juli

By 5 juli 2020Featured

Verenigingen trainen door het intrekken van strenge maatregelen in de sport in juli gerust door.

Advertentie

Door het coronavirus stond het seizoen in maart, april en een deel van mei stil. Op gepaste afstand kon het jaar in de lente in de buitenlucht hervat worden.

Sinds 1 juli mogen clubs ook weer in de zaal trainen. Waar jeugd en pubers reeds contact mochten maken, is het ook voor senioren weer toegestaan elkaar binnen de lijnen aan te raken.

Meer verenigingen kiezen ervoor in juli rustig door te trainen. Waar andere seizoenen door de zomervakantie ruimte werd gemaakt voor een welkome zomerstop, lijkt de uitbraak van het coronavirus en bijbehorende twee maanden pauze ervoor gezorgd te hebben dat leden baat hebben bij fysieke inspanning – de spieren in de schouder moeten bijvoorbeeld soepel blijven – en sociaal contact.

Niet alleen clubs uit de BENE-League en eredivisie slaan een brug tussen beide seizoenen. De honger naar het spelletje is ook aanwezig bij lager spelende teams en jeugdploegen. Ook de vele negatieve reisadviezen zorgen ervoor dat leden in eigen land blijven en zo zich wekelijks kunnen melden bij de club.

Op 5 september staat de start van de BENE-League op het programma. De eredivisie begint een week later.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie