Verjans zet krabbel: “Ik ga weer naar de hoek”

Nicky Verjans speelt ook de komende twee jaar voor HSG Nordhorn-Lingen. De Limburger zal zich na de zomer focussen op zijn oude positie: de rechterhoek. 

“Ik speel heel graag bij de HSG. We, mijn gezin en ik, voelen ons thuis in Nordhorn. Ik kan de opbouw van mijn maatschappelijke carrière en tophandbal combineren. Ben blij dat ik dat de komende twee jaar hier kan doen”, is Nicky Verjans (30) opgewekt.

Positiewisseling
In tegenstelling tot andere jaren verliepen de gesprekken tussen de club uit de tweede Bundesliga en de linkspoot stroever. “De club had gehoopt dat ik ook buiten het veld wat voor ze kon betekenen, maar dat is lastig. We trainen twaalf uur per week en daarnaast volg ik nog een studie”, licht Verjans toe. “Gelukkig waren we er op sportief vlak snel uit.”

“Gelukkig waren we er op sportief vlak snel uit”

Onlangs maakte HSG Nordhorn-Lingen de komst van Julian Possehl (ASV Hamm-Westfalen) bekend. Net als Verjans een rechteropbouwer. Toch zal de nieuweling geen concurrent worden van de ervaren Zuiderling. “Ik ga weer naar de hoek”, klinkt het tevreden. “Dat is de positie waar ik zes jaar lang in de eerste Bundesliga heb gespeeld. Door omstandigheden ben ik op de opbouw beland.”

Oranje
Na het seizoen hoopt Verjans zijn studie af te ronden. Dan stelt hij zich ook weer beschikbaar voor de nationale ploeg. “Ze hebben met Bobby (Schagen, red.) een hele goede rechterhoek, maar misschien kan ik ook een bijdrage leveren”, besluit de routinier. “Het is de vraag of ze, met het EK van 2020 in het hoofd, mij als ervaren kracht erbij willen hebben. Misschien valt de keuze van de bondscoach met oog op de toekomst op jongere spelers. Na de zomer zal ik me bewijzen op de rechterhoek.”

Foto: FotoReza

Geef een reactie