Vernieuwd Hurry-Up getest door E&O

0

Buren Hurry-Up en E&O werkten zaterdagavond een oefenduel af in Zwartemeer. De eredivisionist uit Emmen zorgde voor een serieuze test voor de vernieuwde thuisploeg uit de BENE-League: 32-26.

De trial in Drenthe werd gewonnen door TV Cloppenburg. De ploeg uit de Duitse Oberliga wist Hurry-Up en E&O met geslepen spel en schotvariatie te verslaan. In de avond stroomde de hal in Zwartemeer vol voor de derby van het Noorden.

Tijdens Hurry-Up-E&O maakte het thuispubliek kennis met de nieuwelingen aan Zwartemeerse zijde. De afgelopen week maakten de oranjehemden de komst van opbouwspelers Petar Puljic en José Rolo (foto) bekend. Aan de afstemming met het duo moet, zowel aanvallend als verdedigend, nog flink gesleuteld worden.

Aansluitingstreffer
Een gedreven E&O pakte in de eerste helft brutaal de voorsprong (10-11). De nieuwe doelman Bjorn Brachten maakte in de eerste dertig minuten indruk. Vlak voor het rustsignaal stelde Hurry-Up orde op zaken: 15-13.

Ook na de pauze maakte E&O er een stevig oefenduel van. Een kwartier voor tijd tekende jeugdinternational Calvin van der Scheer voor de verrassende aansluitingstreffer (22-21). Aan de overkant bracht Rolo, de Portugees wilde met wisselend succes het publiek wat laten zien, met een draaibal het verschil weer op twee.

Kastner
Tot 27-26 hadden de Emmenaren uitzicht op een stunt. In het slot maakte Hurry-Up het verschil. Vooral vanuit de rechterhoek was de formatie van Joop Fiege nauwelijks af te stoppen. Vers gezicht Jakub Kastner, een geroutineerde Tsjech, werd met zeven doelpunten topschutter van het oefenduel.

Op 31 augustus opent Hurry-Up het BENE-Leagueseizoen in eigen huis tegen Sporting NeLo. De brigade van Freek Gielen neemt het in de eredivisie op tegen LIONS 2. E&O reist af naar Sittard.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here