Vertrekkende Bouwer haalt uit

By 27 maart 2017Eredivisie, Featured

Dit weekend maakte Bert Bouwer zijn vertrek bij Succes Schoonmaak/VOC bekend. De oefenmeester biechtte op niet meer te willen terugkeren in het dameshandbal.

Bouwer valt over het feit dat hij maar één keer per week met de hele groep kan trainen, doordat talenten in de midweek op Papendal in actie komen. “Er zit een groot verschil in dynamiek op de vrijdagtraining en de rest van de week”, vertelt de oud-bondscoach tegen Vrije Tijd Amsterdam. “De meiden die doordeweeks thuis blijven, erbij werken en er vrije tijd in steken hebben het veel moeilijker dan de dames die handballen bij de HandbalAcademie.”

Baantje 
“Er moeten eerst mensen bij de bond komen die niet alleen aan het Nederlands team denken en niet in de navelstreng zitten van de NOC*NSF”, vervolgt Bouwer. “We moeten mensen krijgen die goed bezig zijn en willen ontwikkelen en innoveren waar we echt beter van worden. Nu zijn ze alleen maar bang om hun baantje te verliezen.”

“De spoeling wordt hierdoor steeds dunner en dunner”

De hoofdtrainer van de kampioenskandidaat ziet een vervelende ontwikkeling ontstaan in de eredivisie voor vrouwen. “Er vertrekken dit jaar weer vijf of zes speelster uit Nederland naar het buitenland. De spoeling wordt hierdoor steeds dunner en dunner”, is Bouwer fel. “Als je wel een miljoen per vier jaar besteed aan de HandbalAcademie en je wilt nog niet een tweede trainingsavond aan de clubs gunnen, dan ben je meer een egoïst dan dat je bezig bent met het niveau van de handbalsport te verhogen. Je moet aan de basis werken. Het zijn de clubs van wie je de talenten krijgt.”

Rustig nadenken
Bouwer wil kampioen worden met VOC. En neemt dan afscheid van het dameshandbal. “Wellicht ga ik iets bij de mannen doen maar daar ga ik eens rustig over nadenken”, besluit de oefenmeester. De naam van de ervaren coach wordt al enkele weken gelinkt aan Fiqas/Aalsmeer.

Foto: Tina Kolthof

 

Geef een reactie