Vervolg trainingsstage Oranjedames

0

Na oefenpartijen tegen Rusland en een dag rust vervolgt de trainingsstage van de Oranjedames in eigen land.

Op vrijdag en zaterdag kwam de nationale ploeg in actie tegen Rusland. In Almere werd eenmaal verloren (30-31) en eenmaal gewonnen (32-26). Bondscoach Manu Mayonnade bracht tijdens de beide oefenpartijen bijna al zijn fitte selectieleden binnen de lijnen. Alleen het debuut van Claudia Rompen bleef uit.

Dione Housheer bleef twee wedstrijden aan de kant. De rechteropbouwspeelster heeft op Papendal een enkelblessure opgelopen. Op vrijdag werd ze geflankeerd door Rompen. Een dag later nam Rinka Duijndam plaats op de tribune.

Streep
De nationale ploeg en het NHV hadden in het voorjaar de intentie ook de tweede trainingsweek af te sluiten met een oefenwedstrijd. Door het beoogde spar moment op zaterdag 8 juni is een streep gegaan.

Oostenrijk
De aankomende week zijn de Oranjedames nog samen in eigen land. De formatie van Mayonnade werkt toe naar het WK in december. Door de derde plaats op het EK in 2018 is Nederland reeds geplaatst voor het eindtoernooi in Japan.

Lees ook: Van Wetering kan lekker gaan slapen

Na de trainingsstage gaat de vakantie van de internationals in. In juli zullen ze zich weer melden bij de verschillende clubs. Op 26 september speelt Oranje haar eerste duel in de EK-kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in 2020. Oostenrijk is in eigen land de opponent.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here