Vier Nederlandse clubs Europa in

0

Vier Nederlandse clubs gaan Europa in. Landskampioenen VOC en Aalsmeer zien af van deelname aan een continentaal bekertoernooi.

Titelhouders VOC en Aalsmeer laten niet alleen de mogelijkheid mee te dingen naar een plaats in de Champions League links liggen, maar nemen ook geen deel aan de EHF Cup. Ook Bevo en LIONS, de nummers drie en vier van Nederland, hebben zich niet ingeschreven voor een Europees toernooi.

Bij de mannen stroomt verliezend finalist Volendam in de eerste ronde van de EHF Cup in. Hurry-Up, dat gebruik maakt van de afwijzing van Bevo en LIONS, is voor de zesde keer in de clubgeschiedenis op dinsdag 16 juli terug te vinden in de kokers voor de loting van de Challenge Cup. De Zwartemeerders komen bij de laatste 32 voor het eerst in actie.

Quintus
De vrouwenploeg van Quintus gaat in actie komen in de eerste ronde van de EHF Cup. Vorig seizoen strandde de Heulse formatie pas in de halve finale van de Challenge Cup. VZV, dat achter VOC en Quintus derde werd in de eredivisie, gaat deelnemen aan laatstgenoemd toernooi en mag de eerste twee kwalificatierondes toekijken.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here