Vier periodekampioenen azen op play-offs

0

Vier periodekampioenen uit de eerste divisie azen op de play-offs voor een plaats in de eredivisie. Op 30 maart start de nacompetitie.

Quintus 2 is kampioen van de eerste divisie geworden. Doordat het vlaggenschip van de club uit Kwintsheul al actief is op het hoogste niveau, is runner-up Voorwaarts aan de haal gegaan met promotie. Vier competitiegenoten strijden in de lente om een beslissende tweeluik met een degradatiekandidaat uit de eredivisie.

Fortissimo, Kwiek, ZAP en Volendam knokken in een poule om het lijstaanvoerderschap. Na zes speelrondes mag de koploper van de groep het opnemen tegen de nummer voorlaatst in de degradatiepoule in de eredivisie.

Foreholte
Op het hoogste niveau spelen DSVD, Borhave, SEW en Foreholte om lijfsbehoud. Na twee speelrondes voert DSVD de groep aan. Met slechts één bonuspunt en twee verliespartijen ziet het er voor Foreholte slecht uit. De hekkensluiter in deze poule degradeert rechtstreeks naar de eerste divisie.

Cothen
Op 30 maart openen Fortissimo, Kwiek, ZAP en Volendam het bal. Kwiek uit Raalte gaat op bezoek bij Volendam. Fortissimo ontvangt in Cothen outsider ZAP.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here