“Ik vind het goed dat er ruimte wordt gemaakt voor dat soort jongens”

0

Door de 29-20 zege op Griekenland gaat Nederland aan kop in de WK-kwalificatiepoule. Zondagmiddag treffen de Oranjemannen België in Leuven. Doelman Gerrie Eijlers ziet mogelijkheden voor een goed vervolg.

“Ik vond onze start tegen Griekenland wel onwennig, moet ik zeggen”, is Eijlers eerlijk. Naast de start van de kwalificatiereeks maakt de nationale ploeg deze week kennis met bondscoach Erlingur Richardsson. “Iedereen wilde zich bewijzen. Daardoor maakten we soms iets te veel foutjes. De tweede helft kreeg de dekking meer grip en gingen we er op snelheid overheen.”

Middenblok
Zoals een keeper betaamt laat Eijlers een analyse los over de nieuwe dekking van Oranje. “We hebben wat nieuwe dingen gedaan. Zo was de samenstelling van het middenblok anders”, weet de sluitpost van KRAS/Volendam. “Dat is gaandeweg de wedstrijd goed opgepakt. Aanvallend hebben we veel snelle en technische spelers. Die doelpunten komen wel.”

“In deze poule kan iedereen, met een goede dag, van elkaar winnen”

Terwijl Oranje in actie kwam in Rotterdam morste aanstaande opponent België een punt in Turkije (27-27). “In deze poule kan iedereen, met een goede dag, van elkaar winnen. Een goede start is daarom belangrijk. We nemen het fijne gevoel mee”, is Eijlers tevreden. Wel is de routinier op zijn hoede. “België zit in de lift. Spelers hebben zich goed ontwikkeld. Veel jongens spelen nu in Frankrijk. Het kan wel eens gevaarlijk worden.”

BENE-League
Afgelopen zomer liet Eijlers, na veertien jaar, de Duitse competitie achter zich. Ieder weekend is de international te bewonderen in de BENE-League. “Die competitie is een goede zaak”, zegt Eijlers. “Je hebt dubbel zoveel goede teams. Goede, jonge spelers uit Nederland kunnen daardoor de stap naar het buitenland maken. Dani Baijens was heel belangrijk bij Volendam en speelt nu bij het tweede team van SG Flensburg-Handewitt. Die lijn trekt hij bij de nationale ploeg door.”

“Die lijn trekt hij bij de nationale ploeg door”

Eijlers verwelkomt frisse gezichten met open armen bij Oranje. “De afgelopen jaren viel me op dat er hele goede, jonge spelers in Nederland rondliepen”, begint 37-jarige Amsterdammer. “Toen vroeg ik me al af of die niet met ons mee konden doen. Ervaring op doen en leren van ervaren spelers. Ik vind het een goede zaak dat er ruimte wordt gemaakt in onze selectie voor dat soort jongens.”

Sporza
Zo heeft Richarddson ook tegen België een plekje bij de selectie ingeruimd voor jongelingen Baijens, Smit en Jerry. Bij winst kent Nederland een perfecte start in de groep. Het kwalificatieduel vangt zondagmiddag om 16:20 aan in Leuven. De wedstrijd is live te zien op Sporza.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here