Vinden sportbonden een kier voor de belangrijkste competities?

By 15 oktober 2020Featured

De eredivisie voor vrouwelijke voetballers is erin geslaagd net als de eredivisie en eerste divisie voor mannen een uitzonderingspositie te verkrijgen en zo ondanks de strikte maatregelen de competitie voort te zetten. Ook ander bonden, onder meer binnen de teamsport, gaan het gesprek met de overheid aan.

De persconferentie van het kabinet was duidelijk: op de voetbaltop na wordt er geen competitie gespeeld. Jeugd mag blijven trainen, senioren – om reisbewegingen te beperken – moeten een pas op de plaats maken.

Na gemor en overleg wordt er ook voor de eredivisie voor vrouwelijke voetballers een uitzondering gemaakt. Meer sportbonden steken hun vinger op. Diverse bronnen bevestigen dat een laatste reddingspoging voor de topcompetities wordt besproken.

Uitgangspunt maatregelen niet verliezen
Het zou gaan om de hockeybond, volleybalbond, ijshockeybond en basketbalbond. Het NHV mist in het rijtje. Sjors Röttger, directeur van het NHV, liet eerder in De Volkskrant nog weten graag aan te sluiten tijdens de gesprekken. “Als de overheid die norm van de topdivisies aan wil passen, wil ik daarin meegaan”, liet de oud-bondscoach optekenen in de krant.

“Maar we moeten wel zorgen dat er dermate weinig bewegingen zijn tussen de teams dat het uitgangspunt van de maatregel niet verloren gaat”, besloot Röttger. Of het NHV toch betrokken is bij de gesprekken tussen de amateurtakken en het NOC*NSF is onbekend.

BENE-League
Gisteren communiceerde de bond dat alle competities tot en met 10 november stil liggen. De BENE-League wordt eventueel pas na 15 november hervat. Daarover hakken de betrokken bonden over twee weken een belangrijke knoop over door.

Foto: Jaap van der Pijll