Visser loert op schaal: “Het moet nu gebeuren”

0

Alleen een uitstekend paasweekend kan Volendam nog in de finale om de landstitel helpen. Het is voor de formatie waar de 19-jarige Sander Visser de rechterhoekpositie invult erop of eronder. De nieuweling kijkt in het oranje van Volendam zijn ogen uit.

Als tiener maakte Sander Visser drie jaar geleden de stap van de A-junioren van Houten naar eredivisionist E&O. In Emmen maakte de rechterhoek zoveel indruk dat BENE-Leagueploeg Volendam hem overnam. “Dit is een heel ander niveau. Niet te vergelijken met de eredivisie”, opent Visser het gesprek.

Afgelopen zomer verhuisde Visser naar het vissersdorp. Hij woont samen met teamgenoten Jordy Baijens, Florent Bourget en Tim Claessens. Het leven van Visser staat op de kop. “Natuurlijk moet je er veel voor laten. Zo mis ik mijn vrienden uit Emmen. Maar deze stap wilde ik maken. Dit hoort erbij”, weet de talentvolle linkspoot.

Europa
“Er wordt fysiek zoveel meer van mij verwacht. Daarnaast merk ik dat de keepers een stuk beter zijn dan in de eredivisie. Je kunt geen moment verslappen”, vertelt Visser. Samen met Volendammer Marc Kok vult Visser de rechterhoekpositie bij Volendam in. “Ik kijk terug op heel veel goede wedstrijden. Uiteraard heb ik ook mindere beurten gemaakt, maar het gevoel is goed. Zo heb ik mijn debuut in Europa mogen maken. Het is het verhuizen meer dan waard.”

“Het is het verhuizen meer dan waard”

Visser straalt. Hij kijkt met tevredenheid terug op zijn debuutseizoen in de BENE-League. Toch wisten de oranjehemden zich niet te plaatsen voor de Final4. “Er zijn veel nieuwe jongens gekomen. Dat heeft veel tijd gekost. Inmiddels gaat het op de training steeds beter en ook tijdens wedstrijden halen we steeds een hoger niveau”, doet Visser uit de doeken.

Uitstraling
In de eerste maanden van het nieuwe seizoen maakte Volendam een zoekende en soms zelfs gelaten indruk. “Inmiddels hangt er een veel betere sfeer”, zegt de jongeling. “Gasten als Gerrie Eijlers en Léon van Schie nemen de boel op speeltouw. Dat zijn spelers met zóveel uitstraling. Zonder iets te zeggen raak je door hen gemotiveerd.”

“Zonder iets te zeggen raak je door hen gemotiveerd”

Het aanstaande paasweekend komt Volendam Aalsmeer (uit) en Bevo (thuis) tegen. Een kloof van drie punten op LIONS moet goedgemaakt worden om in de laatste speelronde uitzicht te houden op plaatsing voor de best-of-three om de schaal. “We hebben dit seizoen op belangrijke momenten weten te pieken. We gaan het weekend met vertrouwen tegemoet”, verzekert Visser. Onlangs leed de formatie van scheidend oefenmeester Peter Portengen een pijnlijke thuisnederlaag tegen LIONS (25-28). “Tot 20-20 konden we mee komen. Toen viel het kwartje de verkeerde kant op. Dat moet dit weekend anders.”

Zachte landing
“Het moet nu gebeuren”, perst Visser er nog een krachtige one liner uit. Mochten de resultaten dit weekend tegenvallen, maakt Volendam nog kans op één hoofdprijs. De Noord-Hollanders plaatsten zich door een zege op Quintus voor de bekerfinale. “Dat kan voor een zachte landing zorgen.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here