Vluchtroute Aristos: Hekkensluiter krijgt herkansing

0

De hekkensluiter in de eredivisie degradeert niet rechtstreeks naar de eerste divisie. Zo zijn de kaarten van Aristos in de eredivisie nog niet geschud.

Dat blijkt uit een scherpe blik in de promotie- en degradatieregeling voor het seizoen 2018/2019 van het NHV. De nummers 11 en 12 van de eredivisie spelen samen met de vier periodekampioenen uit de eerste divisie om een plaats in de eredivisie. De kampioen van de eerste divisie gaat met de andere, rechtstreekse, promotieplaats aan de haal.

Quintus 2 en Aristos zijn op dit moment genomineerd om in de lente de strijden tegen degradatie. Het verschil tussen beide teams is liefst tien punten. Na zestien speelrondes staat de cultclub uit Amsterdam met nul punten stijf onderaan.

Olympia’89/DOS’80
WHC-Hercules voert op dit moment de ranglijst in de eerste divisie aan. Op zes punten volgt Olympia’89/DOS’80. De club uit Oss plaatste zich vorig seizoen voor de beslissende tweeluik om promotie naar de eredivisie. Uitgerekend Aristos bleek in twee duels te sterk en verlengde zo het verblijf in het hoogste, nationale niveau.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here