VOC slaat aanval Quintus af

0

VOC heeft met succes de koppositie in de eredivisie verdedigd. Op bezoek bij runner-up Quintus zegevierden de Amsterdammers op Super Saturday met 22-23.

Na 3-8 kwam Quintus terug tot 9-10. In het heenduel in de hoofdstad ging de Heulse formatie ten onder (39-30), waardoor de ploeg zaterdagavond in de jacht op de koppositie zinde op wraak.

Na rust liep VOC uit (15-19). In het slotkwartier vond Quintus het juiste ritme. Zo kwam de formatie van René Zwinkels, dat alleen tegen de landskampioen punten had verspeeld, zelfs voor het eerst op voorsprong: 21-20.

Wilskracht
Nog voor het eindsignaal zette VOC de schade recht. Op wilskracht verlieten de Amsterdammers aan de goede kant van de score het veld. Door de uitzege is het gat tussen VOC en Quintus vergroot naar drie punten.

Limburgse derby
HandbaL Venlo trok de overwinning in de Limburgse derby met V&L naar zich toe: 18-23. Zo blijven de Noord-Limburgers, met twintig punten uit veertien duels, op de derde plaats staan.

Top-3 eredivisie:
1. VOC 14-27
2. Quintus 14-24
3. HandbaL Venlo 14-20

SEW boekte zaterdagavond de eerste zege van het seizoen. In eigen huis werd concurrent Foreholte verslagen (32-28), waardoor de thuisploeg de laatste plaats overgeeft aan de opponent uit Voorhout.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here