Volendam kiest voor Van Dijk

0

Hans van Dijk wordt de nieuwe trainer/coach van Volendam. De oefenmeester volgt in de zomer Peter Portengen op, die twee weken geleden heeft aangegeven te vertrekken. 

Van Dijk is op dit moment de hoofdtrainer van eredivisionist Hellas. Daarvoor was hij zeven jaar lang actief bij Houten. In Utrecht loodste hij de ambitieuze geel-zwarten naar de eredivisie. Houten staat op de drempel van promotie naar de grensoverschrijdende topcompetitie.

In Volendam gaat Van Dijk zijn debuut maken in de BENE-League. De oud-landskampioen was op zoek naar een oefenmeester die naast het professionele aspect ook het teamproces zou kunnen ondersteunen.

Prijzenstrijd
Met de aanstelling van Van Dijk kan bij Volendam de focus op de prijzenstrijd. Tot de zomer  zijn de oranjehemden nog in de race voor drie prijzen. De formatie van Portengen knokt mee om plaatsing voor de Final4, ligt op koers voor deelname aan de kampioensfase en neemt het in de achtste bekerfinale op tegen eerste divisionist Olympia’89/DOS’80.

Bestemming onbekend
De bestemming van Peter Portengen is nog onbekend. Na twee jaren gaat hij Volendam alweer verlaten. Daarvoor was hij lang in dienst bij Dalfsen. Met de vrouwenploeg kroonde Portengen zich van 2011 tot 2016 tot landskampioen.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here