Volendam toont karakter en laat titelhouder beven

0

Volendam heeft op woensdagavond met een doelpunt verschil verloren van de titelhouder van de BENE-League: Achilles Bocholt. In België kwamen de oranjehemden terug van een fikse achterstand.

In de openingsfase keek Volendam, dat dit weekend op achterstand raakte in de EHF Cup, tegen een kloof van acht goals (10-2) aan. Na een knappe inhaalrace bepaalde Sander Visser de ruststand op 16-14.

Na de pauze tekende cirkelspeler Tim Claessens zelfs voor de eerste voorsprong van Volendam (18-19). In het vervolg kwam Achilles Bocholt weer aan de goede kant van de score terecht. Goalie Gerrie Eijlers blonk in eindfase uit met een aantal sterke stops.

Nieuwelingen
Vijf minuten voor tijd tilde Limburger Martijn Meijer de score vanaf zevenmeter voor de titelhouder in de BENE-League naar 25-24. Damian Kedziora bracht het verschil op twee. Verder dan de aansluitingstreffers van nieuwelingen Ognjen Leković en Collin de Vette kwam Volendam niet. De spannende partij eindigde in 27-26.

Visé
Door de nederlaag opent de formatie van nieuwbakken hoofdcoach Hans van Dijk de BENE-League zonder punten. Ook Initia Hasselt en Visé haalden door Europese verplichtingen van laatstgenoemde ploeg het openingsduel in de grensoverschrijdende topcompetitie in. Visé trok met 24-27 aan het langste eind.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here