Voorzitter De Lange ziet in Goffin gewenste opvolger

By 18 november 2020Featured

Tjark de Lange ziet in Roel Goffin zijn gewenste opvolger in het hoofdbestuur van het NHV. Dat zegt de bondsvoorzitter tegen John Volkers in het nieuwste Handbal Inside Magazine.

Advertentie

De Lange hoort na drie termijnen van drie jaar de voorzittersstoel te verlaten, maar dat doet hij nog even niet. De gewenste opvolger, Roel Goffin, gaat in deze barre coronatijden eerst meelopen in het bestuur voor hij opschuift naar de eerste zetel. 

“Voorafgaand aan de ALV die digitaal voor 1 november dient te hebben plaatsgevonden komt er een bijzondere vergadering waarin wij zullen vragen om vanwege deze moeilijke tijd de drie bestuursleden van 2011, Klaas Toes, Ad Tielemans en ondergetekende, een langere derde termijn te gunnen, waarbij de gedachte is dat we die niet volmaken en dat we stapsgewijs aftreden”, legt De Lange uit.

Hij vervolgt: “We hebben Goffin gevonden via een headhunter, na een uitgebreid zoektraject. Hij is bestuurder van het Zuiderland Ziekenhuis in Sittard, heeft in de Raad van Bestuur van LIONS gezeten en is een handballer. Maar hem in deze tijd in één keer voor de leeuwen te gooien, dat vind ik niet fair.”

Veel meer lezen? Word vandaag abonnee van het Handbal Inside Magazine en ontvang de nieuwste editie met het hele interview met De Lange rap in de bus.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie