Vorm invaller Knippenborg niet voldoende, zege TuS Metzingen

Lynn Knippenborg heeft haar late uitnodiging voor de Oranjedames met een hoop goals in de Bundesliga kracht bij gezet. De vorm van de international bleek voor Neckarsulmer niet genoeg voor de zege op VfL Oldenburg.

Knippenborg scoorde acht keer namens de thuisploeg. Ook Nathalie Hendrikse (3) en Michelle Goos kwamen namens Neckarsulmer SU tot scoren.

Ondanks de vorm van de spelmaakster, ze vervangt de geblesseerde Estavana Polman tijdens de start van de EK-kwalificatiereeks, ging VfL Oldenburg met de puntwinst aan de haal. Onder meer door zeven treffers van Myrthe Schoenaker verlieten de gasten bij 25-31 het veld.

TuS Metzingen rekende zaterdagavond af met HSG Bensheim/Auerbach: 31-26. Namens thuisploeg scoorden Tamara Haggerty en Bo van Wetering ieder drie goals. Aan de overkant liet Dionne Visser het net twee keer bollen.

Tessa van Zijl
Net als vorige week scoorde Tessa van Zijl zeven doelpunten in één Bundeliga-duel. Zo zette HSG Blomberg-Lippe het uitduel met HSG Bad Wildungen Vipers om in een nipte overwinning (25-26). Ook Celine Michielsen (3), Sabine Heusdens (2) en Maxime Struijs scoorden.

Twee topduels
Op zondag worden twee topduels afgewerkt in Duitsland. Thüringer HC ontvangt het nog ongeslagen Borussia Dortmund. Het TSV Bayer 04 Leverkusen van Robert Nijdam doet de deuren open voor landskampioen SG BBM Bietigheim.

Foto: Jaap van der Pijll