Vrede voor Drent in Geleen

1

Na een moeilijk jaar in Amsterdam keerde Maxime Drent (20) terug van VOC naar V&L. De oud-jeugdinternational bloeit in Zuid-Limburg weer op. 

In 2018 besloot Drent, na jaren op de HandbalAcademie, de gewaagde stap naar de landskampioen uit de hoofdstad te maken. “Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. Ik ging met Ricardo Clarijs om tafel zitten en het verhaal sprak me aan. Nog in de voorbereiding raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn knie”, vertelt Drent.

Liefst vier maanden had de nieuweling nodig weer speelminuten voor VOC te maken. “Ik heb veel op de bank gezeten”, herinnert ze zich. “Ik heb me terug geknokt. Heb veel offers gebracht om in Amsterdam actief te blijven. Ik was bijna niet meer in Limburg te vinden. Wanneer je dan niet veel speelt en weinig kansen krijgt, ga je twijfelen aan je keuze.”

Scoren
Na één seizoen besloot Drent terug te keren naar V&L. “Ik werd meteen als vanouds ontvangen. Met open armen. De meiden vonden het geweldig dat ik weer mee trainde en vroegen me al snel terug te komen bij de club”, glimt de schutter. “Ook toen ik naar VOC vertrok heb ik alleen maar lieve berichtjes gekregen. Het zit goed bij V&L.”

“Na het hele jaar, de hele rollercoaster, kwam er in Geleen eindelijk rust”, verklapt Drent. “Het voelde meteen als thuiskomen en daar was ik erg aan toe. Ik zie het ook niet als een stap omlaag. Ik speel weer heel veel. Scoren tegen VOC is misschien wel knapper dan met VOC scoren tegen V&L.”

Ambitie
Drent is in haar thuisprovincie wekelijks weer goed voor een hoop doelpunten. Zo maakte ze er in de thuiswedstrijd tegen haar oude club uit Amsterdam liefst elf. “Ik heb nog steeds de droom eens in het buitenland te spelen. Die ambitie is er nog steeds, maar ik probeer het via een andere route. Ik bekijk mijn toekomst per seizoen. Ik heb lang met de blessure gelopen en dat heeft met doen beseffen zuinig te moeten zijn. Dit jaar wil ik pijnloos doorkomen.”

“Dit jaar wil ik pijnloos doorkomen”

De blauw-witten kennen een stroeve competitiestart. V&L staat na acht duels zevende. “Er zijn veel speelsters vertrokken. Daarvoor in de plaats zijn jonge speelsters gekomen. Wél zijn we een echt team. Niemand valt buiten de groep”, is Drent enthousiast. “De jongelingen zijn heel leergierig en dat heeft een positief effect op de groep. Tijdens de wedstrijden zijn we heel wisselend. Dat mag ook, vind ik, gezien de leeftijd.”

Foto: Jaap van der Pijll

1 REACTIE

  1. “Ik ging met Ricardo Clarijs om tafel zitten en het verhaal sprak me aan” 😥😥
    Een beetje naïef van mevrouw Drent volgens mij weet iedereen inmiddels toch hoe de beste man in elkaar zit?
    Clarijs heeft ongeveer alle meiden van de academie benadert met allerlei mooie praatjes om bij VOC te komen spelen.
    Gouden bergen beloven…..Alleen gelden er bij VOC andere regels.
    Dat was dhr. Clarijs waarschijnlijk gemakshalve vergeten te vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here