Vrouwenploeg Hercules haalt succesduo binnen

0

Hercules is erin geslaagd het succesvolle trainersduo Bart de Koning/Richard Rijkens voor tenminste een jaar aan zich te binden. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Het tweetal volgt Stefan Verlaan/Martin Bos op dat op tijdelijke basis de vrouwen van Hercules knap in de eerste divisie hield. De Koning en Rijkens brachten het Wateringse VELO naar de titel en daarmee promotie naar de eerste divisie. Zij konden het niet eens worden over een verdere verbintenis met VELO en besloten een sabbitical te nemen.

“We wilden eigenlijk een jaartje stoppen, maar Hercules is een mooie club en wij zien het als een uitdagende nieuwe missie om de vrouwen naar een hoger plan te tillen”, legt Rijkens met enthousiasme uit. Doordat een aantal routiniers zijn gestopt bij de Zuid-Hollanders krijgen De Koning en Rijkens de schone taak jeugd te laten doorstromen.

De vacature bij VELO is ingevuld door Alex Curescu. De oud-coach van onder meer VOC en Quintus zal met de kampioen van de tweede divisie uitkomen in de eerste divisie.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here