VZV, HandbaL Venlo, een van de gevaarlijke subtoppers of gewoon VOC?

By 10 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Dit weekend staat de eerste ronde in de eredivisie voor vrouwen op de rol. Vorig seizoen kreeg door de uitbraak van het coronavirus geen winnaar. Wie gaat dit jaar aan de haal met de schaal die in de kast in Amsterdam staat?

In 2017, 2018 en 2019 ging het landskampioenschap naar VOC. Twee maal waren de Amsterdammers in de best-of-three te sterk voor Dalfsen.

Vorig seizoen is de talentenfabriek uit het Oosten gestopt. VZV en HandbaL Venlo fungeerden als nieuwe hete adem in de nek van VOC. Door het coronavirus bleef het bij getouwtrek. Een knock-out is nog niet uitgedeeld.

Nieuwe ploeg
De start van het nieuwe seizoen betekent het begin van de strijd om de landstitel die in bezit is van VOC. Gezien de ambities en uitspraken mogen VZV en HandbaL Venlo opnieuw genoteerd worden als uitdagers van VOC. De bel van de eerste ronde gaat klinken.

In Amsterdam heeft Rachel de Haze het stokje overgenomen van Ricardo Clarijs. De oud-speelster van VOC bouwt aan een heel nieuwe ploeg. Speelsters als Nikita van der Vliet, Zoë Sprengers en Britt van der Baan zijn naar het buitenland gegaan. Kim Molenaar (VZV), Michelle Goos (Neckarsulmer SU) en Riejanne Blaauw (SEW) zijn drie van liefst acht nieuwelingen in Amsterdam.

Becky van Nijff
Bij HandbaL Venlo is Becky van Nijff, na een periode in Duitsland, terug op de rechteropbouw. Samen met de formatie van Robin Gielen wil ook VZV een serieuze gooi doen naar het Nederlands kampioenschap. In ’t Veld is het qua transfers rustig gebleven. Hoofdtrainer Rolf Schulte fluisterde in de Noord-Hollandse pers over het winnen van tenminste één prijs.

Een andere vraag luidt: welke subtoppers kunnen knagen? Met Anouk Zwinkels en Celine Michielsen heeft bekerhouder Quintus ervaring ingekocht. SEW heeft niet alleen Europese ambities en Volendam, dat wordt gecoacht door de Amerikaan Mark Ortega, heeft heel aardig ingekocht.

Borhave en Kwiek
Er zijn zo zes interessante teams uit de eredivisie te noemen die een partij kunnen winnen. Daarbij zijn Borhave, vorig seizoen geplaatst voor de kampioensfase, en monster uit de eerste divisie Kwiek zelfs nog buiten beschouwing gelaten. Wie brengt VOC aan het wankelen? Dat is de grootste vraag.

Openingsprogramma eredivisie: BFC – Volendam, HandbaL Venlo – V&L, VOC – SEW, VZV – Fortissimo, Quintus – Kwiek, Borhave – DSVD.

Foto: Tina Kolthof