VZV put uit jeugdopleiding en mikt nog altijd op finaleplaats

De doelstelling van eredivisionist VZV is ongewijzigd. De ploeg uit ’t Veld wil aankomend seizoen minimaal één finale halen. Dat staat in het Noordhollands Dagblad.

Onder leiding van hoofdtrainer Rolf Schulte is VZV de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Voor het eerst in maanden raakten de selectieleden van de Noord-Hollandse eredivisionist een bal met hars aan.

VZV wil ook dit seizoen weer een grote rol van betekenis spelen. “De doelstelling blijft hetzelfde als afgelopen jaar”, vertelt Schulte. “Minimaal één finale halen. We hadden landskampioen kunnen worden. Bij koploper VOC haperde het steeds meer.”

Kim Molenaar
Samen met de Amsterdammers, SEW en HandbaL Venlo was de formatie van Schulte nog in de race om de landstitel. Tot het coronavirus een abrupt einde aan het seizoen maakte. “Ons voordeel is dat we met nagenoeg dezelfde groep doorgaan”, klinkt het hoopvol uit de mond van de oefenmeester.

“We hebben alleen afscheid genomen van Kim Jimmink, Florance Kos en Kim Molenaar”, gaat Schulte verder. Laatstgenoemde heeft de gevoelige overstap naar VOC gemaakt. “Daar is niemand van buitenaf voor in de plaats gekomen, omdat we iedere positie op kunnen vullen met eigen jeugd. Maar mijn punt is dat we niet vanaf nul beginnen. We kunnen verder met waar we mee bezig waren.”

Fortissimo
Samen met SEW gaan de rood-witten de Nederlandse eer in Europa hoog houden. Op 12 september opent VZV de competitie tegen het gepromoveerde Fortissimo uit Cothen. “Als wij een finale willen halen moeten we zeker van dat team winnen.”

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie