Wankel Wilhelmshavener HV laat opnieuw tanden zien

By 22 oktober 2020Buitenland, Duitsland, Featured

Door grote financiële problemen is de toekomst van tweede Bundesliga-club Wilhelmshavener HV zeer onzeker, maar op het parket laat de club van landgenoten Bartek Konitz, Duncan Postel en Rutger ten Velde haar tanden zien.

Advertentie

Gisteravond boekte Wilhelmshavener HV, vorig seizoen nog actief in de derde Bundesliga, alweer de derde competitiezege. In eigen huis moest TV Emsdetten eraan geloven: 28-23.

Geldtekort is groot
Na de pauze (13-12) maakte de Noord-Duitse thuisploeg het verschil. Postel (3) en Konitz (2) werkten zich namens Wilhelmshavener HV op het wedstrijdformulier.

De grote geldschieter van de blauw-roden is een aantal weken geleden opgepakt. Daarmee kwamen donkere wolken boven Wilhelmshavener HV te hangen. Twee spelers hebben het schip al verlaten en bij een andere club getekend. Het geldtekort is groot, maar de club mag blijven doorspelen en houdt mede door een aantal financiële acties moed.

Advertentie

Interlandbreak
Ten Velde heeft van bondscoach Erlingur Richardsson een uitnodiging voor de EK-kwalificatiewedstrijden in november. Oranje speelt tegen Turkije en Polen. Het is nog onzeker of Ten Velde zich door de aanwezigheid van het coronavirus bij de nationale ploeg melden kan. Grote clubs uit Duitsland willen uit veiligheidsoverwegingen een stokje steken voor de interlandbreak.

Met zes punten uit vier wedstrijden staat Wilhelmshavener vierde in de tweede Bundesliga. Alleen van koploper ASV Hamm-Westfalen werd door Konitz, die nog een contract tot en met 2021 heeft, en consorten verloren. In afwachting van wat komen gaat lijkt binnen de lijnen andere krachten op te spelen.

Foto: FotoReza

Advertentie