“We hebben nog wat goed te maken”

0

Met vijf goals in veertig minuten kende Geert Hinskens (28) tegen Sporting Nelo een plezierige rentree voor Volendam. Na een knieblessure is de rechteropbouwer terug aan het front. Zaterdagavond wacht de derby tegen Aalsmeer.

Een los stukje bot in de knie deed Geert Hinskens de afgelopen weken veel pijn. “Eind vorig seizoen, tijdens de play-offs, kreeg ik last van de knie waar ik twee keer de kruisband afgescheurd heb”, vertelt de schutter van Volendam. Na een revalidatieproces in de zomer bleef de mysterieuze pijn komen. “Toen heb ik toch maar een kijkoperatie gedaan. De arts vond het stukje bot en heeft hem eruit weten te vissen. Zes weken later stond ik weer op het veld.”

Talentvolle jongens
Zaterdagavond versloeg Volendam Sporting Nelo met 27-25. “We hebben een nieuwe ploeg met een hoop ambities. Daar wil je meteen deel van uitmaken. Helaas moest ik langer wachten”, kijkt Hinskens nog even terug. Met vijf goals had hij een fraai aandeel in de zege op de Belgische concurrent. “Dat voelde goed. Zeker omdat de resultaten wisselend waren. Dan is nog lastiger om vanaf de kant toe te kijken. Hopelijk kunnen we een stijgende lijn inzetten.”

Volendam, dat gecoacht wordt door Peter Portengen, zag deze zomer ervaren krachten als Maurits van Buren, Jan Josef en Sonni de Jonge vertrekken. Hinskens: “Daarvoor in de plaats zijn veel jonge en talentvolle jongens gekomen. Die hebben tijd nodig om ingepast te worden. Het is niet gek dat het nog niet draaide. Goede periodes in de een wedstrijd hebben we afgewisseld met heel slechte.”

Genekt
“Wel hebben we door de vele nieuwelingen meer mogelijkheden in de opbouwrij gekregen”, is Hinskens opgewekt. “Vorig jaar hadden we eigenlijk drie échte opbouwspelers. Dat heeft ons in de kampioensfase genekt. Op dit moment hebben we meer mogelijkheden, waardoor je blessures beter kunt opvangen en tijdens wedstrijden meer kunt wisselen. Ik ben benieuwd hoe goed we zijn als het écht gaat draaien.”

“Ik ben benieuwd hoe goed we zijn als het écht gaat draaien”

Hinskens is bezig aan zijn vijfde seizoen aan De Dijk. In het oranje van Volendam maakte hij veel derby’s tegen streekgenoot Aalsmeer mee. Zaterdagavond treffen beide competitiegenoten elkaar opnieuw. “Voor die wedstrijd hoef je niemand te motiveren. Ze hebben ons vorig jaar in de play-offs en het bekertoernooi in de weg te staan. We hebben nog wat goed te maken”, lacht Hinskens. “Het is een duel dat erg speelt bij de achterban van de club. Het leeft.”

Final4
Via een derbyzege kan Volendam zich een plaats bij de beste vier clubs in de BENE-League verschaffen. “Plaatsing voor de Final4 is ons doel”, verklapt Hinskens. “Maar we zijn niet de enige ploeg die daarvoor gaat. Met Achilles Bocholt en Visé heb je twee teams die boven de rest uitsteken. Daarachter zit het dicht bij elkaar. Aantrekkelijk, vind ik. Er zit geen duel bij waar je even rustig achterover hangen kunt.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here