“We moeten in deze fase de rust bewaren”

Bij HSG Nordhorn-Lingen wordt stiekem gefluisterd over de Bundesliga. De Nederlands getinte formatie staat op de derde plaats op het tweede niveau van Duitsland. International Patrick Miedema (28) en consorten ontmoeten zaterdagavond de koploper: HBW Balingen-Weilstetten.

Het verschil tussen HSG Nordhorn-Lingen en de lijstaanvoerder is slechts vier punten. Patrick Miedema verklaart het succes van de rood-witten. “We hebben een team dat al wat langer samenspeelt. Daar zijn de juiste mensen bijgekomen. Waardoor we op het moment een brede selectie hebben”, glimt de international.

Miedema noemt de komst van landgenoot Bart Ravensbergen als voorbeeld. “Hij is enorm belangrijk als aanvulling”, gaat de spelmaker verder. Zo heeft HSG Nordhorn-Lingen met Björn Buhrmester en de Haagse goalie de beschikking over een topduo. “Andere versterkingen hebben zich moeiteloos aangepast aan ons veldspel.”

Zestig minuten
“Ook is de stemming heel goed. We presteren stabiel en dat is in zo’n sterke competitie doorslaggevend. Sinds de winterstop zijn jongens met een blessure teruggekomen, waardoor we goede uitslagen hebben neergezet. We weten als ploeg dat we in zestig minuten tijd een wedstrijd naar onze hand kunnen zetten”, is Miedema tevreden.

“De vorm van de dag gaat de winnaar bepalen”

Zaterdagavond wacht de ultieme test: HBW Balingen-Weilstetten uit. “Zij hebben niet alleen veel goede jongens met Bundesliga-ervaring, maar spelen ook als team. Daarin lijken ze op onze ploeg. We halen allebei onze kracht uit het team. De vorm van de dag gaat de winnaar bepalen”, voorspelt de middenopbouwer.

Uitzege
Bij een uitzege nadert HSG Nordhorn-Lingen de koppositie tot twee punten. De top-2 van de tweede Bundesliga komt na de zomer uit in het walhalla: de Bundesliga. “Je hoort dat erover gesproken wordt, maar wij als team maken er geen thema van”, wil Miedema benadrukken. “Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare. Daarvoor zijn we topsporters. Maar we moeten in deze fase de rust bewaren.”

Foto: FotoReza