“We moeten nu opboksen tegen Lions”

0

Het gaat BFC voor de wind. De Limburgse club stapte in 2016 uit het samenwerkingsverband OCI-Lions en promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste divisie. In 2017 kan er opnieuw een mijlpaal worden bereikt: terugkeren in de eredivisie.

“We hadden ingezet op handhaven, maar al snel kwamen we erachter dat we aardig konden meeballen”, vertelt Robin Verjans over het onverwachte succes van zijn BFC in de eerste divisie. “We hadden zeker niet verwacht zo te kunnen meedraaien, maar alles loopt gewoon op rolletjes. We hebben een ontzettend leuke ploeg waarin de chemie perfect is. Ook is de klik met onze trainer Niek Onnick uitstekend. Daar hebben we het echt mee getroffen.”

Periodetitel
Momenteel staat de trots van Beek overtuigend op de eerste plaats in de eerste divisie. Het kampioenschap lonkt, evenals de daarbijbehorende promotie naar de eredivisie. “Onze focus ligt nu eerst op het binnenhalen van een periodetitel, zodat we zeker zijn van de play-offs” vertelt de ras-BFC’er. “Als we die binnen hebben gaan we zeker onze pijlen richten op het kampioenschap.” Aankomend weekend heeft BFC aan een gelijkspel voldoende om een periodetitel te bemachtigen.

Gemengde reacties
In de omgeving van Verjans wordt vooralsnog niet door iedereen enthousiast gereageerd op het succes van BFC. Het opstappen uit de Limburg Lions zette bij sommige aanhangers in de regio kwaad bloed. “In Zuid-Limburg wordt gemengd gereageerd op het succes dat wij hebben. Wij zijn vorig jaar uit de Limburg Lions gestapt, omdat wij anders niet konden promoveren naar de eerste divisie. Voor de vereniging was dat een mooie stap, maar ik begrijp dat sommige mensen dat anders zien.”

“Dat is voor ons zeker een mooi affiche”

Onlangs schakelde BFC OCI-Lions 2 uit in de regiofinale van de beker. In de achtste finale mag de Beekse formatie het opnieuw opnemen tegen tegen de voormalig fusiepartner. Op 14 februari is het eerste team van Lions te gast in sporthal de Haamen. “Dat is voor ons zeker een mooi affiche. We moeten nu opboksen tegen Lions. Niet alleen in de beker, maar ook als zijnde topclub in Zuid-Limburg.

Foto: Ronald Jans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here