Weer basisplaats voor Sijpkes na complexe heupoperatie

By 15 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Tegen Bevo 2 maakte Wouter Sijpkes (23) na meer dan een jaar afwezigheid zijn rentree tussen de palen in de eredivisie. De doelman van E&O heeft een complexe heupoperatie achter de rug. Dat is te lezen in het Dagblad van het Noorden.

Advertentie

Na jaren van klachten besloot Sijpkes in 2019 onder het mes te gaan. Dat vertelt de doelman tegen verslaggever van het Dagblad van het Noorden Sjoerd Jansen. “Deze operatie wordt bijna nooit uitgevoerd bij iemand zo jong als ik. Dat was best uniek”, legt Sijpkes uit.

Als tiener maakte de doelman uit Sleen de stap naar E&O. Onder Joop Fiege maakte hij een aantal seizoenen later zijn verdienstelijke debuut in de eredivisie. Mysterieuze heupklachten hielden Sijpkes tegen een volgende stap, Hurry-Up had interesse in de gedreven keeper, te maken.

Geen versleten heup
Na lang gelopen te hebben bij de fysiotherapeut besloot de Drent zich te laten opereren. Sijpkes: “Er stond veel op het spel. Als ik niet geopereerd was, had ik niet veel langer meer gespeeld. De blessure was bedreigend voor mijn sportcarrière, maar het belemmerde me ook in het dagelijkse leven. Ik wilde op mijn dertigste geen versleten heup hebben.”

Advertentie

In juli sloot de goalie weer aan bij E&O waar Annelies Smeets sinds de lente de scepter zwaait. Sijpkes begon met kwartiertjes in oefenduels en zaterdagavond begon hij in de basis. “Het wordt af en toe nog wel eens stijf na het sporten, maar mijn situatie is aanzienlijk verbeterd”, glimt Sijpkes. Afgelopen weekend tegen Bevo 2 stond de sympathieke ballenstopper, die keeperstrainer Anatoli Galouza looft, veertig minuten onder de lat.

Freek Gielen
Zaterdagavond gaan Sijpkes en consorten op bezoek bij Houten. Bij de competitiegenoot uit Utrecht komt E&O oud-trainer Freek Gielen tegen. Waar de Emmenaren startten met een zege (31-26), ging Houten met 28-24 ten onder tegen de opleidingsploeg van Volendam.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie