Weer nederlaag Oranje op WK

1

Nederland heeft zich niet kunnen herpakken na de nederlaag tegen Duitsland. In het tweede duel in de hoofdfase op het WK in Japan was Denemarken te sterk voor de Oranjedames: 27-24. 

Voor rust zette Nederland slechts negen van de 25 doelpogingen om in een treffer. Na 9-4 tekende Angela Malestein voor de 11-9.

In de tweede helft (14-9) verdedigde Denemarken lang een marge van vijf goals. Lois Abbingh en Larissa Nusser waren verantwoordelijk voor de aansluiting (21-20).

Slordig
In het vervolg sprong de nationale ploeg slordig om met het balbezit. Twee minuten voor tijd besliste de Noord-Europese opponent het duel door onder druk de 26-23 te scoren.

Door de nederlaag wordt het met nog één speelronde te gaan heel spannend in groep 1 van de hoofdfase op het wereldkampioenschap. Alle zes landen maken nog kans om in de top-2 te eindigen en zich zo te plaatsen voor de halve finale in Kumamoto. Ook Servië dat eerder vandaag stuntte tegen Duitsland (28-29).

Zuid-Korea
Later vandaag spelen Noorwegen en Zuid-Korea nog tegen elkaar. Morgen heeft Nederland een rustdag. Op woensdagochtend, 7:00 Nederlandse tijd, neemt Oranje het op tegen de kampioen van Azië.

Tussenstand hoofdgroep 1:
1. Duitsland 4-5
2. Nederland 4-4
3. Noorwegen 3-4
4. Servië 4-4
5. Denemarken 4-3
6. Zuid-Korea 3-2

Foto: FotoReza

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here