Weg ligt open voor zevende finaleplaats VOC

0

VOC kan zich dit weekend voor het zevende seizoen op rij plaatsen voor de finale om de landstitel. Door een kleine overwinning in ’t Veld hebben de Amsterdammers goede papieren. 

Sinds 2013 is spelen in de finale om de landstitel vaste prik voor VOC. Vier keer op rij verloren de Amsterdammers het gevecht om de schaal van Dalfsen. De laatste twee seizoenen kroonde VOC zich tot Nederlands kampioen.

Door een 25-27 zege op VZV in de heenwedstrijd bij de laatste vier ligt de weg open voor de formatie van Ricardo Clarijs. Waar er een week geleden in ’t Veld gespeeld werd, treffen beide eredivisionisten elkaar zaterdagavond in de hoofdstad.

Met potlood
VOC verloor dit seizoen slechts één keer. In de kwartfinale van de beker lieten de donkergroenen zich verrassen door Dalfsen. Bouwend op uitstekende cijfers kan de naam van VOC als eerste finalist met potlood ingevuld worden.

18 april
Quintus en Dalfsen treffen elkaar in de andere halve eindstrijd. De eerste ontmoeting tussen de competitiegenoten eindigde in een gelijkspel. In Overijssel werd het 22-22. Door Europese verplichtingen van Quintus wordt de return in Kwintsheul pas op 18 april afgewerkt.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here