Wester blinkt uit tijdens primeur SG BBM Bietigheim

SG BBM Bietigheim heeft de allereerste zege in de Champions League geboekt. In Noorwegen werd Vipers Kristiansand verslagen: 24-29. International Wester blonk uit onder de lat.

In de eerste helft legde de kampioen van Duitsland de basis voor de overwinning (8-16). Mede door toedoen van Tess Wester werd de voorsprong na rust, de thuisploeg verkleinde het gat naar vier treffers, met succes verdedigd. De doelvrouw van Oranje wist zelfs een keer het net te vinden.

Ook Angela Malestein werkte zich op het scoreformulier. De rechterhoekspeelster zette al haar vier doelpogingen om in een doelpunt. Door de zege heeft SG BBM Bietigheim net als Vipers Kristiansand en Buducnost twee punten uit drie duels. Het ongenaakbare Metz Handball gaat met zes punten aan kop in groep D.

Snelder
In Duitsland maakte het FTC van Snelder en Van der Heijden HC Thuringer een kopje kleiner: 25-29. Tegen haar oude ploeg kwam Snelder tot één goal, terwijl Van der Heijden – de vorige speelronde in het kampioenenbal goed voor tien treffers – drie goals maakte. Na het eerste half uur keek de Hongaarse topploeg nog tegen een achterstand aan (15-14).