Wester en Housheer in bekerfinale

0

Tess Wester en Dione Housheer hebben zich met hun Deense club geplaatst voor de finale van de Santander Cup. De goalie van Oranje deed dat ten koste van Estavana Polman’s Team Esbjerg.

In Esbjerg was HC Odense met 25-27 te sterk voor de thuisploeg. Wester stond lange tijd onder de lat bij de gasten. Aan de overkant vond Polman liefst negen keer het net.

Het bleek niet genoeg voor de finaleplaats. Team Esbjerg koerste bij rust af op de eindstrijd (15-8). Na 18-11 kwam HC Odense zeer knap terug tot 22-22. Door een aantal stops hielp Wester haar club aan de zege in de halve finale.

Zes keer
Nykøbing kende bij de laatste vier minder moeite met opponent Randers HK. Op de vroege zaterdagmiddag zegevierde de formatie waar Dione Housheer onder contract staat met liefst 18-37. De international van Oranje, die op het EK in Frankrijk niet in actie kwam, scoorde zes keer.

Januari
Zondagmiddag om 16:00 is de finale. De winnaar van het treffen gaat aan de haal met de Santander Cup. In januari hervat de Deense competitie.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here