Wester steviger aan kop in Denemarken

Het Odense HC van Tess Wester heeft woensdagavond een aanval van belager Nykobing met succes afgeslagen. Door de 25-24 overwinning en een slippertje van runner-up Team Esbjerg is de koppositie nog steviger in handen van de club van de international van Oranje.

Een doelpunt voorsprong bij rust wist Odense HC in de tweede helft met succes te verdedigen. Bij 22-17 was het verschil met Nykobing zelfs vijf doelpunten. Wester bleef een groot deel van de topper aan de kant.

Dione Housheer, sinds de zomer onder contract bij Nykobing, scoorde namens de gasten twee keer. Door de overwinning van Odense HC is het verschil tussen de thuisploeg en nummer drie Nykobing opgelopen tot vijf punten.

Polman
Odense HC heeft ook het gat met runner-up Team Esbjerg vergroot. Woensdagavond ging de ploeg van Estavana Polman in eigen huis verrassend onderuit tegen Aarhus United: 25-28. Na rust (11-11) grepen de gasten een beslissende marge (17-21). Polman zette vier van haar elf doelpogingen om in een treffer.