Wester’s Odense HC sluit kalenderjaar af aan top

0

Het Odense HC van Tess Wester heeft het kalenderjaar afgelosten bovenaan de ranglijst van de HTH Go Ligaen. Tijdens de laatste speelronde van 2018 waren de oranjehemden in eigen huis te sterk voor Randers HK.

Na 13-7 bij rust eindigde het duel in 34-20. International Tess Wester stond zestig minuten lang onder de lat en was goed voor liefst 19 stops. Ze haalde een stoppercentage van vijftig procent.

Volle pond
Met de volle pond, 28 punten uit veertien wedstrijden, is Odense HC de koploper van de sterke competitie in Denemarken. Nykøbing staat met zes punten minder op de tweede plaats. Mede door drie treffers van Dione Housheer knokte de thuisploeg zich langs Viborg HK (32-26).

Lees ook: København Handbold tackelt Team Esbjerg, 9 goals Dulfer

Ook het Nederlands getinte TTH Holstebro sloot het kalenderjaar af met een winstpartij. De formatie van Inger Smits en Lynn Knippenborg, goed voor respectievelijk drie en twee doelpunten, legden EH Aalborg met 25-23 over de knie. TTH Holstebro staat negende.

2 januari
Op 2 januari hervat de HTH Go Ligaen. De komende tijd meldden de verschillende internationals van de clubs, na mogelijke verplichtingen in Europees clubverband, zich bij de nationale ploegen. In december wordt in Frankrijk gespeeld om de Europese titel.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here