WHC/Hercules en Voorwaarts winterkampioen

0

In de eerste divisie mogen de mannen van WHC/Hercules en de vrouwenploeg van Voorwaarts zich winterkampioen noemen. Dit weekend werd de laatste speelronde van 2018 afgewerkt.

Koploper WHC/Hercules maakte in eigen huis geen fout tegen middenmoter GHV. De gasten uit Goirle werden met 44-27 puntloos huiswaarts gestuurd. Ook podiumklanten Aalsmeer 3 en Olympia’89/DOS’80 bleven tegen respectievelijk E&O 2 en Sittardia rechtovereind, waardoor het gat tussen de lijstaanvoerder uit Den Haag twee punten blijft.

25 punten
Waar WHC/Hercules – sinds de zomer een nieuwe fusieploeg – 25 punten heeft, hebben Aalsmeer 3 en Olympia’89/DOS’80 in de eerste seizoenshelft 23 punten verzameld.

Ook de vrouwen van Voorwaarts sluiten het kalenderjaar bovenaan de eerste divisie af. De Gelderse formatie morste in vijftien duels slechts één punt. Zaterdagavond werd Hercules met 28-24 verslagen. Onlangs maakte Voorwaarts-hoofdtrainer Helma Meijerman bekend de kampioenskandidaat in de lente te verlaten.

Quintus 2
Runner-up Quintus 2 heeft vier punten minder en een wedstrijd te goed. Zondagmiddag ontvangt de opleidingsploeg Aalsmeer in Kwintsheul. Kwiek uit Raalte en Volendam volgen op gepaste afstand.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here