Wie kan zich ontpoppen tot de joker van Oranje?

By 29 november 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Geen Estavana Polman en ook Delaila Amega is op het EK niet inzetbaar. Wie kan uit de schaduw van de sterren stappen en zich ontpoppen tot de joker van Oranje?

Advertentie

Inger Smits
De opbouwspeler van Borussia Dortmund mocht er twee jaar geleden in Frankrijk (brons) voor het eerst bij zijn. In Duitse dienst is de 26-jarige Smits bezig aan een verdienstelijk seizoen in de Bundesliga en Champions League. Kan de Limburgse zich met haar gedrevenheid, drang naar het doel en spelinzicht onderscheiden?

Annick Lipman
De ervaren goalie blijft het goed doen voor Byasen Trondheim uit Noorwegen. Lipman (31) is na het WK in Kumamoto, waar ze het gehele toernooi op de tribune bleef, ook in Kolding weer van de partij. Is een ander heel ander type dan positiegenoten Tess Wester en Rinka Duijndam.

Harma van Kreij
De debutant in de EK-selectie. Van Kreij (27) draait al twee seizoenen mee op het hoogste clubniveau van Europa: de Champions League. Bondscoach Manu Mayonnade neemt de opbouwspeelster van het Sloveense RK Krim Mercator mee om haar sterke passeerbeweging. Kan met het oranje om haar schouders wel eens verrassen.

Nikita van der Vliet
Heeft al een aantal A-interlands gespeeld, maar kwam nog nooit uit op een eindtoernooi: de pas 20-jarige Nikita van der Vliet. De derde cirkelspeelster bij Oranje. Sinds dit seizoen onder contract bij Nykøbing uit Denemarken en brengt nog meer snelheid in de ploeg.

Morgen reist de nationale ploeg af naar Denemarken. Op 4 december opent Nederland het Europees kampioenschap tegen Servië.

Foto: Henk Seppen

Advertentie