Zes regiowinnaars naar achtste finale beker

0

De regiofinales zijn gespeeld en zes damesploegen kunnen zich opmaken voor de achtste finale van de beker. Ze voegen zich bij de tien eredivisionisten van vorig seizoen.

Vanuit het Oosten van het land hebben DSVD en Voorwaarts zich geplaatst bij de laatste zestien. Waar DSVD – runner-up in de eerste divisie – veel te sterk was voor de eigen reserveploeg (23-44), maakte Voorwaarts korte metten met OBW: 9-35. Provinciegenoten Borhave, Kwiek Raalte en Dalfsen kunnen geloot worden.

Eerste divisionist Aalsmeer kende in De Bloemhof weinig moeite met Havas (37-20), terwijl de opleidingsploeg van Quintus in eigen huis te sterk was voor VENECO Velo. Het duel met de tweede divisionist uit Wateringen werd met 32-25 gewonnen door de Heulse ploeg.

Hoofdklasser
Geel Zwart zorgde voor de grootste verrassing. Door de 26-25 winstpartij plaatst de formatie uit ’t Zand zich als enige hoofdklasser voor de achtste finale van de beker. In een bloedstollende pot moest het ambitieuze Volendam, dat als promovendus strijd voor het kampioenschap in de tweede divisie, in de slotfase buigen. BFC besliste een Zuidelijk onderonsje met Dongen in eigen voordeel (19-25).

In de kokers bij de loting voor de achtste finale van het bekertoernooi voor vrouwen: VOC, Quintus, Dalfsen, V&L, HandbaL Venlo, Borhave, SEW, VZV, Kwiek Raalte, E&O, DSVD, Voorwaarts, Quintus 2, Aalsmeer, BFC, Geel Zwart.

Februari
Tussen dinsdag 6 en donderdag 8 februari staan de achtste finales op het programma. Snel zal de loting op het bondsbureau in Oosterbeek verricht worden. Volgende week staan de regiofinales in het bekertoernooi voor mannen op de agenda.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here