Zeven goals Nieuwenweg, Metz blijft ongeslagen

0

Sinds dit seizoen telt de Franse eredivisie een hoop actieve landgenoten. In de vierde speelronde kroonde Anouk Nieuwenweg zich tot topschutter van haar nieuwe club Chambray. Het Metz Handball van Manu Mayonnade blijft ongeslagen. 

Na vier seizoenen bij HSG Bad Wildungen Vipers heeft Nieuwenweg deze zomer Duitsland ingeruild voor Frankrijk. In de vierde speelronde ontving de ploeg van de rappe linkspoot hoogvlieger Brest Bretagne.

De partij eindigde in 26-31 waardoor de gasten na vier duels evenveel zeges hebben geboekt. Met zeven goals was Nieuwenweg de meest productieve speelster van het competitieduel.

Geen fout
Op bezoek bij Fleury maakte landskampioen Metz Handball, dat gecoacht wordt door bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade, geen fout. Het duel eindigde in 27-38. Bij rust was de spanning al uit de wedstrijd (11-18). Zo deelt het ongeslagen Metz Handball de koppositie met Brest Bretagne.

Charris Rozemalen
Het Toulon van Jessy Kramer en Charris Rozemalen leed de tweede nederlaag van het seizoen. De blauw-gelen waren niet opgewassen tegen thuisploeg Nice (20-18). Rozemalen, die is overgekomen van SG BBM Bietigheim, liet het net twee keer bollen.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here