Zeven landgenoten op één, Duits, parket

By 7 oktober 2017Duitsland, Featured, Heren Oranje

Een heel bijzonder duel staat vanavond op het programma in de tweede Bundesliga. In Nordhorn wordt een blik Nederlanders open getrokken.

Advertentie

In het sfeervolle Euregium verwelkomt HSG Nordhorn-Lingen Wilhelmshavener HV. Een Noord-Duits duel, waarbij liefst zeven landgenoten in actie komen. Sinds deze zomer is het treffen een keer zo interessant geworden.

In het rood-wit van de thuisploeg zullen routiniers Patrick Miedema en Nicky Verjans – uitgeschakeld met een blessure – aanwezig zijn. Ook nieuwelingen Toon Leenders en Alec Smit zullen hun opwachting maken. HSG Nordhorn-Lingen kent met twaalf punten uit zeven duels een uitermate sterke start. De club bezet de gedeelde derde plaats op de ranglijst.

In vorm
Met de komst van Rutger ten Velde staat de teller van het aantal Nederlandse spelers bij Wilhelmshavener HV op drie. Naast de linkerhoekspeler dragen ook Duncan Postel en de in goede vorm verkerende Kay Smits het blauw en rood van de ploeg uit de tweede Bundesliga. Laatstgenoemde maakte afgelopen speelweekend met elf goals heel veel indruk.

Foto: HSG Nordhorn-Lingen

Advertentie