“Zij zijn teveel met ons bezig”

0

Dat potjes tussen LIONS en Aalsmeer beladen zijn bewees de titelstrijd in 2018. Ook afgelopen zaterdag botsten beide clubs hevig. Rechterhoekspeler van Aalsmeer Robin Boomhouwer haalt na de uitzege in Sittard (19-20) zijn schouders op.  

In de slotminuut van de eerste helft boog Aalsmeer een achterstand om in een voorsprong (10-11). Na het rustsignaal vierden Robin Boomhouwer en Samir Benghanem de voorsprong uitbundig. Waar het meegereisde publiek uit Noord-Holland smulde, waren fans van LIONS niet blij met de provocatie.

“Bij LIONS vatten ze het veel te persoonlijk op”, blijft Robin Boomhouwer rustig. Het duo werd op de weg naar de kleedkamer tot de orde geroepen door Aalsmeer-coach Bert Bouwer. “Hij vertelde ons in de kleedkamer, met een grijns op z’n gezicht, dat we alleen onze handen moesten laten spreken. Of we over de grens gaan? De scheidsrechter laat het toe.”

Topschutter
En dat gebeurde. Tijdens de laatste aanval van de landskampioen werd de winnende goal gescoord. “Een smakelijke overwinning. We waren overtuigender. Zij zijn op een gegeven moment teveel met ons bezig. Volgens mij hebben ze een hekel aan mij en Samir”, gaat Boomhouwer stoïcijns verder.

Met zes goals werd de vinnige rechterhoekspeler topschutter van het duel. “Je kunt vooraf overtuigd zijn van jezelf, maar je moet het op het veld laten zien”, laat Boomhouwer los. “Na de wedstrijd zijn wij heel normale gasten, waar je best een biertje mee kunt drinken. Dat gaat bij de meeste clubs heel goed.”

Finaleweekend
Door de zoete overwinning heeft Aalsmeer een nieuwe stap richting de Final4 gezet. Het gat met nummer drie LIONS is eigenhandig verkleint tot twee punten. Een herhaling van het beladen treffen tijdens het finaleweekend behoort tot de mogelijkheden. Boomhouwer: “Daar zijn we niet bang voor. Als je de BENE-League wilt winnen moet je iedereen verslaan.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here