Zoekend Oranje overleeft pouleduel met Kameroen

1

Oranje heeft een grote stap gezet richting de hoofdfase van het WK. In het derde pouleduel werd een bijzonder Kameroen met zuinige cijfers aan de kant gezet: 29-21.

Advertentie

Voorafgaand aan het duel werd de Afrikaanse opponent gevreesd. Niet door oogstrelende combinaties van de poulegenoot, maar de fysieke speelstijl schrikte af. Op dinsdagmiddag moest ook Oranje het ontzien. Na een kwartier spelen mocht Mossy inrukken na een zware charge op Groot.

Afgeschrikt
Een fraaie draaier van Malestein (13-6), op aangeven van Rozemalen, gaf het aanwezige publiek weer iets om voor te juichen. In de slotfase van de eerste helft liet een afgeschrikt Nederland door veel missers na definitief afstand te nemen van Kameroen.

Na rust (14-8) kwam Oranje pas laat los van Kameroen. Een juichende Estavana Polman tilde de score na veertig minuten spelen naar 19-14. De uitbarsting van de speelse schutter gaf Nederland, en het publiek, het gewenste gevoel. Ook de ingevallen Jasmina Jankovic hielp een zoekend Oranje met een serie stops op de goede weg.

Servië
Woensdagmiddag staat een cruciaal pouleduel op de agenda. Om 15:30 kruist Nederland de degens met Servië. In Leipzig staat een goede uitgangspositie in de hoofdfase op het spel.

Foto: FotoReza

Shopping

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER