Zweten in de provincie tijdens eerste voorronde beker

0

De eerste voorronde in de beker voor vrouwen heeft weinig verrassingen opgeleverd. In een uitduel waren veel favorieten te sterk voor cupfighters uit de regio. Toch werd er in de provincie flink gezweet. 

Eredivisionist DSVD uit Deurningen kwam met de schrik vrij in Borne. Tweede divisionist Zenderen Vooruit/Bornerbroek werd in Overijssel ternauwernood aan de kant gezet (17-18).

Ook DSO uit Den Helder liet een hoger geklasseerde ploeg flink zweten. ZAP reisde af naar de kop van Noord-Holland voor het treffen met de thuisspelende tweede divisionist. Bij 24-25 verliet de eerste divisionist, in de lente nog op de drempel van promotie naar de eredivisie, als winnaar het veld.

Tweede klasse Oost
Afdelingsploeg CVO deed de meeste wenkbrauwen fronsen. De afdelingsploeg uit Vaassen kreeg eerste divisionist Kwiek Raalte op bezoek. CVO, uitkomend in de tweede klasse Oost, kon de formatie van Jan Majoor lang bijbenen. Uiteindelijk eindigde het duel in 20-23 in het voordeel van favoriet Kwiek Raalte.

Aalsmeer scoorde er lustig op los tegen competitiegenoot Westsite. In De Bloemhof eindigde het treffen tussen beide eerste divisionisten in 40-30. Zo dringt de ploeg van Will Plugge door tot de volgende bekerronde. Zaterdagavond komen beide teams elkaar in Amsterdam in competitieverband opnieuw tegen.

Mannentoernooi
Alle uitslagen van de eerste voorronde van de bekercompetitie vind je op de website van het NHV. Na de regionale rondes stromen in 2019 een hoop eredivisionisten in het toernooi. De eerste voorronde in het mannentoernooi staat volgende week op de agenda.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here