10 spraakmakende transfers van Nederlandse spelers

1

Van Nederland naar het buitenland. Of van de ene topclub in Duitsland naar de andere. Incoming: tien spraakmakende transfers van Nederlandse spelers.

10. Evert Kooijman
De cirkelspeler verkast naar de beste ploeg van België én Nederland: Achilles Bocholt. Zo gaat Kooijman aan de slag bij een van de grootste concurrenten van zijn oude club LIONS.

9. Toon Leenders
Maakte eind vorig seizoen de verrassende overstap naar HSG Nordhorn-Lingen bekend. Na twee jaar bij Bevo, waar de international de sport combineerde met het zijn van boer, dompelt Leenders zich weer onder in het profbestaan.

8. Jort Neuteboom
Blijft actief in de tweede Bundesliga. De lange schutter degradeerde met TuS Ferndorf, maar werd door EHV Aue opgepikt. Zo komt de international uit op het gewenste niveau.

7. Rutger ten Velde
Van Volendam naar Wilhelmshavener HV. De smaakmaker maakte in de strijd om de landstitel indruk op de linkerflank. Komt in Duitsland landgenoten Duncan Postel en Kay Smits tegen.

6. Alec Smit
Als een duveltje uit een doosje naar HSG Nordhorn-Lingen. Maakt op 18-jarige leeftijd (!) de overstap naar de sterke tweede Bundesliga. Gaat samen spelen met Nicky Verjans, Patrick Miedema en Toon Leenders.

5. Joris Baart
Gaat het avontuur aan bij het Franse Chatres Métropole Handball, dat nét naast promotie naar de hoogste divisie in Frankrijk greep. De Limburgse rechteropbouwer is het niveau van de BENE-League ontstegen en beproeft zijn geluk als profspeler.

4. Bartek Konitz
Sluipt weer dichter naar de Nederlandse grens. De oud-international gaat aan de slag bij promovendus VfL Eintracht Hagen. De Poolse opbouwer werd bij de club uit de tweede Bundesliga binnengehaald als grootste aanwinst.

3. Dani Baijens
Een sprong in het diepe. Na twee sterke jaren in het oranje van Volendam is de spelmaker opgepikt door topclub SG Flensburg-Handewitt. De 19-jarige Rotterdammer gaat zijn kunsten vertonen in de opleidingsploeg van de club waar Mark Bult assistent-trainer is.

2. Fabian van Olphen
Verliet, als aanvoerder, na meer dan tien jaar SC Magdeburg. Kroonde zich in het groen-rood onder meer tot bekerwinnaar. Gaat met TBV Lemgo opnieuw uitkomen in de sterkste competitie van de wereld.

1. Luc Steins
De beste speler van het een na hoogste niveau in Frankrijk heeft een contract getekend bij kampioen promovendus Tremblay en France Handball. Na één jaar in het buitenland maakt Steins de sprong naar het allerhoogste niveau in Frankrijk. Maakt op internationaal niveau erg veel indruk.

Lees ook:
– Top 10: Toptransfers van Nederlandse speelsters

Foto: FotoReza

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here