Skip to main content

AAC 1899 en AHV Swift gaan samen verder als DFS Arnhem

By 12 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

De kogel is door de kerk. Na een voorbereiding van ruim twee jaar gaan verenigingen AAC 1899 en AHV Swift fuseren. Vanaf het seizoen 2017 – 2018 zullen de clubs samen verder gaan als DFS Arnhem: Door Fusie Sterker Arnhem.

Advertentie

De fusie heeft tot doel zowel het recreatieve als het tophandbal in Arnhem-Zuid te kunnen waarborgen. “De fusievereniging is sterker en toekomstbestendiger dan de afzonderlijke verenigingen op zich”, aldus Hans Takke, voorzitter van AAC 1899. “Onder andere door een breder kader, de bundeling van handbalkennis, meer mogelijkheden bij het indelen van de teams, efficiënter om gaan met de middelen, een toename van de inkomsten en een hoogst interessant aanbod voor sponsors.”

Groen licht van de leden
Eind december is door beide verenigingen al een getekend fusievoorstel alsmede de daarbij behorende nieuwe statuten bij het Handelsregister ingeleverd. Wel moet de fusie nog behandeld worden door de Algemene Ledenvergadering van beide verenigingen. Deze vindt bij zowel AAC 1899 als AHV Swift in februari plaats.

Weetjes
Arnhem blijkt van oudsher zeer vruchtbare grond te hebben voor handbaltalenten. Zo begon international Estavana Polman haar handballoopbaan bij AAC. Tweelingbroer Dario Polman speelde zes jaar voor Swift. Ook ex-bondscoach Henk Groener is lange tijd als speler verbonden geweest aan Swift.

Advertentie