Aalsmeer beslist Supercup-strijd acht seconden voor tijd

By 26 augustus 2018Voorpagina

Landskampioen Aalsmeer is het nieuwe seizoen gestart met Supercup-winst. Tegen bekerhouder Bevo maakte de formatie van Bert Bouwer acht seconden voor tijd de beslissende goal.

Bevo nam in Houten via goals van Quinten Colman, die de naar Volendam vertrokken Robin Jansen verving op de linkeropbouwpositie, en Niels Poot verrassend de voorsprong (7-11). In de slotfase van de eerste helft herstelde Aalsmeer de schade door stops van Marco Verbeij en twee gewaagde treffers van nieuweling Marwin van Offeren.

Na rust (12-11) bleef Bevo aan het elastiek. Via het powerkoppel Benghanem/Bottinga behield Aalsmeer de leiding. Met zijn achtste treffer bracht Jeroen van den Beucken bij 26-25 de spanning in de finale terug. Dario Polman prikte in de slotminuut de gelijkmaker binnen.

Blaauw
In ondertal verkreeg Aalsmeer acht seconden voor tijd een strafworp. Met een stuitje was jongeling Erik Blaauw doelman Mark van den Beucken, die zijn rentree maakte in Nederland, te slim af: 27-26.