Skip to main content

Aalsmeer en Volendam verdedigen felbegeerde positie in HandbalNL League

Aalsmeer en Volendam staan nu nog in de gewilde top-2 van de HandbalNL League. Daar kan dit speelweekend zo maar verandering in komen.

Advertentie

Na de heenronde zijn de verschillen in de HandbalNL League nog klein. Titelhouder Aalsmeer staat eerste. Ging alleen bij LIONS onderuit en boekte verder drie zeges. Volendam heeft net als de formatie van Bert Bouwer acht punten.

27-26
Aalsmeer speelt in Zwartemeer tegen Hurry-Up. De thuisploeg uit Drenthe staat op flinke achterstand. Toch valt Hurry-Up, waar Erik Blaauw en Dragan Vrgoc gaan vertrekken, niet te onderschatten. De heenwedstrijd in De Bloemhof eindigde in 27-26 voor Aalsmeer.

Als Volendam, dat zich met Lucas Schneider heeft weten te versterken, in eigen huis Bevo voor weet te blijven doet de formatie van de vertrekkende hoofdtrainer Mark Ortega heel goede zaken. Na tien speelrondes is de top-2 van de HandbalNL League geplaatst voor de best-of-three om de schaal.

Advertentie

Transferzaken
LIONS moet aansluiting houden met de andere titelkandidaten. Na BENE-Leaguewinst maken de Limburgers een moeilijke fase in de kampioensstrijd door. Van Volendam en Bevo werd verloren, in Zwartemeer morste LIONS een punt (25-25).

In de midweek deed de BENE-Leaguewinnaar op de transfermarkt meer dan uitstekende zaken. Jasper Ritzen (KV Sasja) en Jelte Hiemstra (Tachos) spelen na de zomer voor LIONS. Zaak voor de mannen van Christopher Jauernik om het huidige seizoen tot een goed einde te brengen.

Programma HandbalNL League:
19:00 Volendam – Bevo
20:00 Hurry-Up – Aalsmeer
20:45 Quintus – LIONS

Tussenstand HandbalNL League:
1. Aalsmeer 5-8
2. Volendam 5-8
3. Bevo 5-6
4. LIONS 5-5
5. Hurry-Up 5-3
6. Quintus 5-0

Foto: Tina Kolthof

Advertentie