Aalsmeer in slotfase naar derde competitiezege

By 17 september 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Bij 20-20 kon het thuisduel van Aalsmeer tegen Hurry-Up nog alle kanten op. In de slotfase trok de landskampioen gisteravond aan het langste eind: 30-26.

Door Europese verplichtingen van de gasten uit Zwartemeer werd de confrontatie in de derde speelronde van de BENE-League in de midweek afgewerkt. Bij rust stond Aalsmeer met 16-13 voor.

Sverre Jansen
Na de pauze kwam Hurry-Up terug. De zesde van Sverre Jansen betekende met nog twintig minuten op de klok de gelijkmaker: 20-20. Rechterhoekspeler Harm Meijer, in De Bloemhof goed voor vier treffers, zorgde zelfs voor de voorsprong van de oranje-zwarten.

In het slotkwartier stelde Aalsmeer orde op zaken. Oud-speler van Hurry-Up Vaidas Trainavicius prikte van afstand zijn derde binnen en zorgde zo voor de veilige marge (25-21) en een verlaagde hartslag bij zijn coach Bert Bouwer.

Zes uit drie
Met ieder zes maakten Tim Bottinga en Donny Vink namens de thuisploeg de meeste goals. Door het resultaat gaat Aalsmeer steviger aan de leiding in de BENE-League. De zwart-gouden hebben zes uit drie. Achilles Bocholt en LIONS hebben een wedstrijd minder gespeeld en volgen met een slechter doelsaldo op twee punten.

Hurry-Up wacht nog altijd op de eerste punten in de grensoverschrijdende topcompetitie. Zaterdagavond moeten de mannen van trainer/coach Joop Fiege in de eerste ronde van de EHF European Cup een achterstand van negen doelpunten tegen het Turkse Beykoz BLD SK goed maken. Het duel in Emmen begint om 20:00 en wordt live uitgezonden op TV Drenthe.